Prepararea Kefirului
Prepararea Kefirului
Intr-un
borcan de sticla de 400 g se pun 2 lingurite de boabe de Kefir se adauga lapte
de vaca,oaie,capra(pentru un tratatment corect folositi numai lapte
proaspat,natural) si se lasa la fermentat 12-24 ore in functie de
temperatura mediul anbient
langa un geam sau in frigider in
acest timp bacterile si drojdia fermenteaza laptele schimband compozitia
acestuia optinind acea bautura miraculoasa (lapte acru de Kefir), pentru cosum se strecoara laptele printr-o
sita din plastic intrun vas de sticla,portelan,etc.ciuperca se spala sub jet de
apa rece(vedeti in imaginile alaturate)este interzis a se folosi la prepararea
Kefirului obiecte din metal,se foloseste
numai farfuri din portelan ,lingura de lemn si o sita din plastic. Este
inportant sa se procedeze asa in fiecare zi si in 14-21 de zile Kefirul isi
dubleaza volumul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu